23 feb: Reisje rond het skigebied

Zoals gisteren gepland, vertrekken we vandaag uiterst links op de pistekaart en skiën we het ganse gebied door. We vertrekken met prachtig weer aan de Zwitserse kant, maar boven de Italiaanse kant zien we wolken hangen.
De eerste etappes gaan bijzonder vlot. Zonnig weer, en weeral een prachtig zicht op de Matterhorn wanneer je de Zwitserse pistes afdaalt.
Maar eens we de lange lift nemen tot aan de Kleine Matterhorn, de toegangspoort tot Italië, duiken we de wolken in. Eventjes zien we bijzonder weinig, maar we kennen de pistes van de vorige dagen, dus we kunnen ons nog redelijk goed oriënteren. We volgen de paaltjes die de piste afbakenen en komen zonder problemen op piste nr. 7. We zitten perfect op de vooropgestelde route.
Niet veel later zitten we onder de wolken, en beslissen we om een Italiaanse middaghap te eten. We zitten net onder de wolken, dus is er een heel klein beetje sneeuw, maar wel bijzonder mooie uitzichten.
Na de middag skiën we nog helemaal tot in het dorp van Breuil-Cervinia. De mist blijft echter hangen, dus we besluiten kortste weg terug naar Zwitserland.
Ook voor de laatste afdaling blijft het zicht nu echt heel slecht, en helaas struikel ik met m'n ski's over een hoopje sneeuw. Tijdens de val voel ik dat mijn kuitspier wordt geraakt. Het doet behoorlijk veel zeer, maar gelukkig zijn we niet ver van een bakjes lift. Op een heel traag tempo geraken we aan de bakjes en met een taxi-autootje naar het hotel. Morgen skiën zit er helaas niet meer in. Maar met de nodige spierzalf en wat pijnstillers lukt het wel om te stappen. Heel groot zal de schade wel niet zijn.

Moeke en vake gaan vandaag verder met de verkenning van het dorp. Er was nog één kant van het dorp die ze nog niet bezocht hadden. Dat is dus voor vandaag. Na de wandeling is het heel erg goed vertoeven op het terras van het sport-pavilion. Heerlijk in het zonnetje genieten van een biertje en wat snackjes.

Voor vanavond hadden we afgesproken om samen bij de MacDonalds te gaan eten. Het is eens wat anders dan een kaasfondue.

Blog tags